ממה כדאי להיזהר בבחירת נושא לסמינריון?
סקולרי מביאים לכם 5 טיפים שימושיים שיכולים לחסוך זמן רב ומאמץ בשלב בחירת הנושא וגם לאחריו. הכוונה ב"להיזהר" , אינה בהכרח מהווה המלצה להימנע מהנושא שהחלטתם עליו או שהונחת עליכם על ידי המרצה, אלא המלצה להיערך בהתאם ובעיקר לוודא את קיומם של נתונים ומאמרים רלוונטיים מראש. הבעיה מתחילה כאשר אנו נוקטים באחת מחמשת הגישות הבאות לאיתור נושא למחקר:
א. בחירה של נושא "חם" שעלה לכותרות בתקופה האחרונה (כגון: תקינה חשבונאית חדשה, הליך חוקתי/רגולטורי חדש שעלה לכותרות לאחרונה ). שימו לב שייתכן מאוד שלא יהיו לכם מאמרים אקדמיים בתחום. מגמות לרוב מקדימות את המחקרים ....
ב. התמקדות בנושא מחקרי בפן הישראלי יכולה לצמצם לכם מאוד את עולם התוכן האקדמי- נסו להרחיב מעט את הנושא למדינות מפותחות, אירופיות, ארצות הברית וכדומה.
ג. נושא שקשה לכם להבין איך אתם עומדים לחקור את משתניו (עבודה מחקרית)- לדוגמה, השפעות המשבר הגלובאלי על מחירי הדיור בישראל. נושא שיכול להיות מעניין ללא הקושי להשיג סדרות נתונים על מחירי דירות בשוק הישראלי לפני ואחרי המשבר. אם אתם לא יכולים לשים אצבע על בסיס נתונים שיש בו סדרות של נתונים לאורך שנים (נתונים היסטוריים), הנושא שלכם ככל הנראה אינו ישים לעבודה מחקרית.
ד. נושא לא מעודכן מספיק ומיושן - נושאים מסוימים, כגון תחרות בין מוקדי מכירות או מוקדי שירות לקוחות, עלולים להיות נושאים שבעבר עניינו מחקרית אולם עד מהרה הגיעו למיצוי מחקרי. המשמעות היא עבודה המתבססת בעיקר על מקורות מיושנים משנות ה- 80 או ה- 90 .
ה. נושא שחקירתו האמפירית עלולה להיות "מורכבת" מידי עבורך. כלומר, ייתכן שגישת המחקר בתחום זה כה מסובכת מבחינת המודל המחקרי, הפרוצדורה הניסויית שכדאי פשוט לחשוב פעמיים אם המאמץ שווה את ההשקעה.
התייעצות עם מומחי סקולי יכולה להפוך את חווית הכתיבה שלכם לנעימה וזורמת יותר. לפרטים נוספים פנו אלינו
סקולרי מעמידה לרשותך מערך מיקצועי ומקיף של שירותי עזר לסטודנט שיסייעו לך להתחיל ולסיים את עבודת הסמינריון בצורה עצמאית, בטוחה ואתית. בין השירותים המוצעים: ניתוח סטטיסטי לכל רמה אקדמית, סדנת כתיבה אישית -סקולריון, איתור מאמרים, שירות הדרכה וייעוץ בשלבי העבודה השונים, ערכת הדרכה על מודל חקר אירועים לסטודנטים למימון וחשבונאות
לרשותכם תמיד! צוות סקולרי